Ik ben geboren op 6 juni 1988 in Stadskanaal en getogen in 2e Exloërmond, in de Drentse Veenkoloniën. Ik speel al ruim 24 jaar piano en daarnaast zing ik al sinds ik kan praten. Verder speel ik trombone, gitaar en schrijf ik m'n eigen liedjes sinds m'n twaalfde.

  Ik kwam al vroeg in aanraking met muziek aangezien m'n moeder bij een gospelkoor zong en m'n vader bij een zangkoor zong, gitaaar en piano speelde én een fanatieke cornettist was bij de plaatselijke muziekvereniging.

  Binnen het gezin klonk er dus altijd muziek, of het nu zang of spel was. Het duurde dan ook niet lang voordat ik actief begon met muziek. 

  Op vijfjarige leeftijd begon ik met pianolessen aan de muziekschool in Stadskanaal. Ik heb in totaal 10 jaar les gehad, waarvan de laatste 8 jaar bij een privédocent.

  In de tussentijd ben ik op zevenjarige leeftijd drumlessen gaan volgen en speelde ik al gauw in de drumband en de muziekvereniging in Tweede Exloërmond.

  Mijn interesse voor de HaFaBra (HarmonieFanfareBrassband)-muziek, werd groter. Ik besloot te stoppen met drumles en mij te gaan focussen op een koperen blaasinstrument. Dit werd de trombone.

  Vanaf mijn achtste tot aan mijn vijftiende heb ik les gehad bij de muziekvereniging. Alle leerlingen werden opgeleid door de toenmalige dirigent  dhr. Tjakko Oosting, een broer van mijn grootmoeder.

  In de derde klas van de middelbare school moest ik een vervolgopleiding gaan kiezen. Er was dan ook maar één optie voor mij: het conservatorium in Groningen.

  Nadat ik daar toelating had gedaan, ben ik aangenomen met als hoofdvak: Trombone klassiek. Ik studeerde bij Jilt Jansma en Michael Eversden aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, waar ik mijn studie afsloot in 2010.

  Ik heb o.a. masterclasses genoten van Jörgen van Rijen, Jukka Myllys en Enrique Crespo (German Brass). Daarnaast heb ik koor- en orkestdirectie-lessen genoten van o.a. Louis Buskens en Klaas van der Woude.

  Tijdens mijn studie ben ik gaan lesgeven bij Verhart Muziek Educatie in 2e Exloërmond en aan de Maximilianschule in Rütenbrock (DL). Op beide scholen was ik actief als zang-, piano- en koper-docent.

  In 2011 was ik deelnemer bij The Voice of Holland. Tijdens dit muzikale avontuur heb ik een supergaaf netwerk mogen opbouwen en er een mentor bijgekregen: Marco Borsato. 

  Door mijn deelname aan dit programma ben ik meer gaan schrijven, meer studiowerk gaan doen en heb ik mogen werken voor Talpa en Tros.

  U merkt dat ik door mijn loopbaan breed inzetbaar ben, en u op allerlei vlakken bij mij aan het juiste adres bent.

  © 2020 | Jan Hendrik Niemeijer